iForm med iGaming

Det at man kan trene samtidig som man gjør andre ting er et populært tema, og tar vi med et annet populært tema som.. ja igaming, kan man virkelig få en ordentlig gevinstgivende treningsøkt. Alt skal bli gjort sunnere om dagen, og det er jo en god ting, men det skal jo også være en fornøyelse, noe du trives med å gjøre. Hvorfor skal du tvinge deg selv i å ha det ubehagelig? Ikke spise det og det, hvertfall ikke etter klokken åtte på en søndag. Telle kalorier her og måle karbohydrater der. Så komplisert da! Det hele kan beskrives ganske enkelt med kun ett ord: Balanse. Som i naturen, er også kroppen vår en finjustert balanse, og det er dette som er nøkkelordet for det vi skal diskutere i dag.

 

Spilleautomater


Om spilleautomater er din ting kan jeg komme med mange forslag til måter du kan få inn noen treningsøvelser mens du slår deg løs på din favoritt automat. Som med treningsøvelser er det en hel haug av forskjellige spilleautomater der ute, og selvom mange er ganske så like i oppsettet har jeg funnet frem 4 spilleautomater som har det lille ekstra.

Før vi går spesifikt inn på spillene, vil jeg ta opp noe som kan gjøres med stort sett alle spillemaskiner. Noe omtrent alle spillemaskiner har er; Gratis Spinn og Bonus Spill.
 - Gratis Spinn: Får du gratis spinn, noe som er fantastisk å få, må du jo så klart feire det! Jeg foreslår at en lett jogg rundt i leiligheten/huset med jublende hender som pumpes opp i luften med jevne mellomrom. Når seiersrunden er gjort kan du legge deg ned på gulvet (en treningsmatte rekommanderes) og ta like mange sit-ups og/eller push-ups som antall gratis spinn du fikk. Når du har spilt dine spinn må du jo gjøre stas av gevinsten du fikk! Jeg foreslår at du løper noen trappetrinn samtidig som du gjentar gevinstbeløpet i en bestemt og positiv stemme.
 - Bonus Spill: En Bonus Runde er som regel litt vanskeligere å få enn Gratis Spinn, så her må det feires skikkelig! Løp, kontrollert, rundt i hele leiligheten/huset og pass på å besøk hvert enkelt rom! I hvert rom du kommer inn i skal du rope ut BONUSSPILL! Når rundturen er gjort og du er tilbake på plass, tar du deg et par slurker med vann og gjør deg klar for å samle inn gevinster. For å gjøre gevinsten rett må jo den også feires, og dette kan gjøres enkelt med 10 dype knebøy (husk rett rygg og armer fremover; balanse) hvor du roper ut gevinstsummen på vei opp.Rapunzel’s Tower

Dette er et utmerket spill fra QUICKSPIN som leverer på alle mulige måter. Grunnen til at jeg tar det med her er pga bonusrunden dette spillet har, som fullføres ved å nå toppen av tårnet til Rapunzel for så å leve lykkelige i alle sine dager. Her er det da en storslagen mulighet for å legge inn en liten treningsøkt om du skulle være så heldig å komme til topps. Skjer dette er det ikke bare gevinster som står for tur, men også en real jubel. Lat som du rir på en hest (noe som prinsen i spillet ville gjort) og galloper rundt der du spiller. Med en sveivende arm i luften roper du ut “JEG REDDET RAPUNZEL, JEG REDDET RAPUNZEL”. 

 

Jurassic Park

I dette mesterverket har Microgaming klart å gjenskape filmklassikeren i en spilleautomat, og det er ikke lettere sagt enn gjort. Jeg valgte ut dette spillet ettersom det har en liten luring på lur som geniene hos Microgaming har kalt: T-Rex Alert. Om du sitter med volumet på fullt vil du garantert merke det om denne alarmen slår ut. Selvom du kanskje er vettskremt etter dette skjer, er det uansett en fantastisk grunn for feiring da denne funksjonen vil gi deg 35 ekstra wilds på dine neste 6 spinn. Ettersom det inneholder den farligste dinosauren vi kjenner til, syns jeg det eneste passende her er å ta noen stillestående spurter, med høye kneløft mens du teller til 6. 

 

Guns N’ Roses:

I denne rock n’ roll guddommeligheten av en spillemaskin fra spillgiganten NetEnt, er det en haug av muligheter for jubel. Noe som kan komme helt tilfeldig er: Legend Spins hvor bandmedlemmene gror til å dekke hele spillehjul og med det kan det gi deg store gevinster. Noe som igjen er en utmerket grunn til å slippe jubelen løs. Etter disse spinnene foreslår jeg at du virkelig går inn i rollen som bandmedlemmene, tar en luftgitar-solo, en tromme-solo og en vokalist-solo. Husk å virkelig lev deg inn i rollen her, jo mer du gjør det jo mer trening og moro blir det! 

 

Orient Express

Om du våger deg med på verdens mest berømte togreise med Yggdrasil sin Orient Express spillemaskin, må du være klar for å gå inn i rollen den krever. Nemlig en seriøs rolle. Dette er ingen hvem som helst og det er heller ikke gevinstene om bord. Uten forvarsel vil et spesielt symbol, ett for hver by, dukke opp som vil gi deg noen ekstra kroner til togreisen videre. Når dette skjer syns jeg det vil være passende å ta 5 push-ups eller sit-ups, er du en skikkelig racer kan du ta 5 av hver. Du tenker balanse her ja. Det kommer seg! Tar du med et lite seiersbrøl her på siste taket, vil du føle deg superbra med gevinstene du også fikk med deg i tillegg til at musklene fikk kjørt seg litt.

 

Bordspill

Om du er en som liker mer klassiske kasinospill som BlackJack og Roulette, er det selvfølgelig også her muligheter for å få inn noen treningsøvelser i mellom slagene.

 

BlackJack:
I Blackjack er målet å få en bedre sum, så nært 21, enn utdeler. Noen mener at målet er å få 21, men dette hjelper lite om også utdeler har 21, så for å gjøre det enkelt sier vi at den uttalelsen er en myte.

 - 21: Får du derimot Blackjack er det jo klart at du må hedre hendelsen, og jeg foreslår at hoftebøyeren er en fantastisk match til denne storslåtte gevinsten. Ta venstre fot frem å gå dypt ned samtidig som du sier “BLACK” reis deg opp og ta så høyre fot frem å gå dypt ned samtidig som du sier “JACK” og opp igjen. Her er det å ha en god balanse viktig, så du får en jevn og god hoftebøy. Repeter dette 21 ganger for sakens skyld.
 - Utdeler går over: Om utdeler går over 21 er dette en ny gylden mulighet for deg å feire nok en gevinst. Her skal vi altså juble fordi en annen person har gjort noe dumt, noe som alltid er en favoritt. I dette tilfellet føler jeg at å ta noen enkle spensthopp gjør susen. Legger du til noen “hahahaha” mens du peker på utdeleren, er dette prikken over i’en. Husk å gå dypt ned så du får med alle musklene i beina. Om du vil kan ant. spensthopp avgjøres med hvor mye utdeler gikk over 21; Utdeler fikk 24, gir 3 spensthopp.

Roulette
:
Her er det mange gevinst- og tapsmuligheter som gir oss en hel haug med treningsmuligheter.

- Kulen havner i grønn lomme: Hvis kulen legger seg i nummer 0, altså grønn lomme, kan dette både jubles til og som så oftest er tilfellet, ergre seg over at du ikke la ned en innsats der. Er du på den vinnende siden foreslår jeg at du tar deg en tur ut på balkongen eller stikker hodet ut av et vindu, og trekker et dypt åndedrag for så å slippe ut brølet “ JEG SATT PENGER PÅ GRØØØØØØØØNN”. Det vil føles så utrolig godt! Er du på den tapende siden, er det nok mer passende med like mange sit-ups som det tallet kulen landet på i den forrige runden. Her kan du være veldig heldig eller veldig uheldig!

- Du treffer på svart eller rød: Legger du ned en innsats på svart eller rød, og utfallet blir det du satset på, er det jo selvfølgelig en mulighet for jubel her som vi må ta tak i. Jeg foreslår at du tar like mange jubel-hopp, med ordentlig innlevelse, som det tallet kulen landet på! Igjen er balanse viktig her så du ikke slår til noe verdifullt, eller lander feil.

- Kulen lander på det tallet du satset på: Som regel er oddsen ca 36.00 på at du vil treffe riktig nummer i Roulette, og gjør du dette ja da er det dags for den ultimate feiringen. Her syns jeg at prestasjonen er så imponerende at det krever ikke bare en, men to seiersrunder med konstante utrop av lykke! Bor du i et hus tar du runden rundt huset, bor du i en leilighet så kan du ta en omvisning i leiligheten. Viktig med høy innlevelse her, kanskje legge med noen høye kneløft for å gi det lille ekstra.

 

Fordeler og Ulemper

Dette er vel egentlig ikke noe å diskutere ettersom det kun er fordeler, men hvorfor ikke gå over det mest åpenbare med å kombinere trening og gambling.


Fordeler:

 - Du får ristet løs på en ellers statisk kropp, som gir økt blodsirkulasjon og kan dermed tenke klarere i ditt neste genitrekk.
 - Utløs adrenalinet etter en gevinst så du kan tenke klarere med alt adrenalinet ute av kroppen. Det gjør hele opplevelsen morsommere!
 - Kanskje du får noen rare blikk av en samboer mens du tar noen dype hoftebøyere ut i gangen, eller rett og slett får en tommel opp av naboen mens du tar noen seiersrunder rundt huset.
 - Ingen trening skader. Å få inn noen push-ups eller noen spensthopp i spillingen kan jo bare være positivt!
 - Er dette en daglig affære vil du neppe måtte kaste bort penger på et helsestudio!


Ulemper:

Jeg ser ingen ulemper med dette! Er du dog litt FOR ihuga med innlevelsen kan det være greit å se seg omkring litt først for å notere seg ned mulige hindringer eller ting som kan gå i tusen knas om feiringen blir for ukontrollert.

 

Spille Snacks

En god begivenhet har ofte noe godt å spise og drikke til, og dette er inget unntak. Under kommer det en liste over gode og sunne snacks du bør ha ved din side under en spilleøkt. Her igjen er det viktig med balanse - ha en liten blanding av disse forskjellige gobitene.
 -Gulrot
 -Nøtter - Mandler, cashew, hasselnøtter++
 -Mango 
 -Rosiner
 -Banan
 -Vann
 -Juice - Jeg foretrekker Epple eller Appelsin
 -Te - Sitron og Ingefær er en god blanding.

 

Det er ikke mye som skal til før du vil oppleve at noe som er morsomt fra starten av kan bli mer moro. Ikke bare vil du føle deg bedre om lykken ikke helt var ved din side, men du vil føle deg ekstremt mye bedre om lykken var der under spilløkten. Dette er jo bare et forslag, og du kan gjøre hva slags øvelser som passer deg best og det stedet du spiller. Sitter du på bussen og tar deg en runde Blackjack på telefonen er kanskje ikke hoftebøyere en praktisk ting, men disse kan da taes når du går av bussen f.eks! Heller ikke snacksen er noe som er satt i stein, men heller så gir det deg en start som du kan personliggjøre ettersom du liker det. Bare ikke bytt ut vannet med cola, eller bananen med en grandis!
Spill skal være morsomt, og jeg håper du har fått litt inspirasjon til å kunne gjøre spilløkten din mer livlig og sunnere.