En nærmere titt på Video Poker

Video poker blir ofte oversett av spillere, foruten de som er litt opp i årene. Men disse maskinene er faktisk det spillet hos et kasino som gir best vinnersjanse. Rent underholdningsmessig er vel video poker ikke den mest generøse i motsetning til spilleautomater, men skal man spille for å vinne er det ingen som troner over. RTP (return to player) er større enn hos noen andre spill, normalt på rundt 99% og også over 100% er mulig. Sjansene er også bedre enn om du spiller poker på et vanlig pokerbord. Det hele er ganske enkelt, så bli med Norgesbonus på en liten tur inn i Video Poker universet!
Video Poker har en ganske kort historie sammenlignet med andre spill. Poker har jo vært kjent i hundrevis av år, men teknologien kom ikke på plass før på 70-tallet for at dette spillet kunne bli skapt. I 1979 ble den første video poker maskinen født, og det var ingen ringere enn Si Redd’s Coin Machines som sto for bragden. Jeg sier “ingen ringere” fordi dette selskapet ble nemlig senere omdøpt til giganten IGT. Siden den gang har video poker vokst og vokst, og i dag er det også en hel haug av forskjellige variasjoner du kan velge mellom. La oss ta en titt:

Full Pay (99.54% RTP)

Jacks or Better, Bally's All American, Tens or Better, Joker's Wild, Deuces Wild, Sigma Flush Attack, Bonus Poker, Double Bonus og Double Double Bonus.


Low Pay (97.3% RTP)

9/5 Jacks or Better, 8/6 Jacks or Better, 8/5 Jacks or Better, 7/5 Jacks or Better og 6/5 Jacks or Better.

Full Pay og Low Pay maskiner er det viktig å kunne skille fra hverandre, og det er veldig enkelt å vite hvordan. Full Pay maskiner er enkelt og greit maskiner hvor du får 9x innsatsen ved fullt hus og 6x innsatsen ved flush. Low Pay vil da ganske enkelt være alt annet. Som tabellen over viser er for eksempel 7/5 Jacks or Better et spill hvor du får 7x innsatsen ved fullt hus og 5x innsatsen ved flush. Det står som regel ikke på maskinen om det er et Full Pay eller Low Pay spill, men dette vil jo du kunne lett se når du har lest her nå. Ta en titt på utbetalingstabellen i spillet, får du 9x ved fullt hus og 6x på flush er maskinen good 2 go!


Tips:
For å få mest i retur fra video poker, er det en tommelregel å alltid sette maks innsats. Altså 5 mynter. Du kan alltids sette ned myntverdien, eller skifte maskin om det ikke er mulig.


Jacks or Better
er det orginale video poker spillet, og det er det spillet jeg går ut ifra i denne gjennomgangen. For å få mest ut av video poker, er det å ha en god strategi meget viktig. Under vil jeg nevne en meget enkel og idiotsikker strategi du kan enkelt lære deg og teste selv. I denne strategien følger du enkelt bare listen, og spiller det som matcher med hva du har på hånden.
1. Fullt Hus eller bedre
2. 4 kort i en Royal Flush
3. Straight, tre like, flush
4. 4 kort i en straight flush
5. To Par
6. Høyt Par
7. 3 kort i en straight flush
8. 4 kort i en flush
9. Lavt Par
10. 4 kort i en straight hvor begge ender er åpne
11. 2 høye kort i samme farge
12. 3 kort i en straight flush
13. 2 høye kort (om flere enn 2 velger du de 2 laveste)
14. 10/J, 10/Q, eller 10/K i samme farge
15. Ett høyt kort
16. Trekk nye 5 kort

Eksempel: Har du Kløver J, Kløver D, Hjerter J, Kløver 7 og Kløver 10 hva gjør du?? Strategien sier at du da skal gå for #6. Høyt Par, altså ikke flushen på #8.

Ser vi på nr 10. i denne listen står det “hvor begge ender er åpne”. Med dette mener jeg at det ene kortet du trekker kan både gå inn i starten eller enden av straighten (outside straight). Har du 4,5,6,7,10 på hånden, velger du da bort 10’ern for å få enten en 3 eller 8. I motsetning har du også noe som heter en “inside straight”. Her har du ingen ender åpne, men kun en åpning på innsiden. For eksempel har du 4,5,7,8,9 på hånden, er det KUN en 6’er som kan redde straighten. Ganske enkel strategi når du kan referere til denne listen for å kunne ta en besluttning.

 

Tips: En “inside straight” er noe man burde unnvike å spille etter i Jacks or Better. Her har du kun EN sjanse for å trekke riktig kort, og til og med mine mattekunnskaper kan forstå at dette er noe man burde holde seg unna.

 
De fleste video poker maskiner har en “jackpot” om du får Royal Flush, men kun om du spiller maks innsats. Dette er også en grunn til å alltid spille maks innsats (5 mynter). Oddsen for å treffe en Royal Flush er ca 1:40.000 som er betydelig mindre enn å treffe en jackpot i en vanlig spilleautomat hvor oddsen er mer 1:240.000! Du har altså en mye større sjanse for å treffe en jackpot i video poker enn med andre spilleautomater.
Test ut først med lekepenger slik at du kommer deg inn i glien med både spillet og strategien. Deretter kan du våge deg inn i den virkelige verden hvor gevinstene er ekte. Vær konsistent, fokusert og følg strategien. Man blir ikke rik over natten i video poker, men holder man på lenge nok vil du ende i pluss.

 

Lykke til!