Begivenheter denne vinteren

For oss Nordmenn er vinteren enten noe positivt eller noe negativt. For de som ikke er så interessert i denne kalde årstiden, vil vinteren by på depresjon og lange stunder i reisekatalogene. For de som syns vinteren byr på et eventyr uten like, er det mer positivitet og frem med vinterklærne. Selv elsker jeg vinteren, men det må være ordentlig vinter, og ikke den sørpa man får i lavlandet. For de som er født med ski på beina blir vinteren velkommen med åpne armer, mens de med svømmeføtter allerede har reist sørover. Hva er det så å by på sydover foruten varmere klima? Hva skjer i landene med fjelltopper dekket av snø? Bli med Norgesbonus i det jeg gransker Norge, og jorden rundt for å finne begivenheter du kan kose deg med denne vinteren.

 

 

Norge

 

Østlandet

MGMT

ble dannet i 2002, og albumdebuterte med et smell i 2007 med Oracular Spectacular. Deres deilige eksentriske og elektroniske pop-psykedelia ga dem tre umiddelbare hits i singlene Time to Pretend, Electric Feel og Kids. På årets album Little Dark Age er de tilbake i et langt mer melodiøst landskap, med et lydbilde som tydelig lener seg på 80-tallets synthsfærer. Det hele skjer 7. Desember på Rockefeller.
Hjemmeside
Facebook

 

Ms. Lauryn Hill og The Miseducation 20th Anniversary Tour

gjester Oslo Spektrum tirsdag 11. Desember. Lauryn Hill slo igjennom som en del av gruppa The Fugees, og tok verden med storm som soloartist for to tiår siden, med albumet The Miseducation of Ms. Lauryn Hill. Albumet inneholder singler som Doo Wop (That Thing) og Everything Everything, og har gitt henne ti Grammy-nominasjoner hvor hun vant imponerende fem av dem.
Hjemmeside
Facebook
 

World Cup på Lillehammer

Blir arrangert 29. November - 2. Desember i år. Her blir det langrenn, kombinert og hopp i ypperste klasse fra deltagere i verdensklasse. Tette dueller og lange svev er meldt, så det er bare å møte opp med flagg og godt humør.
Hjemmeside
Facebook
 

Paul Potts Christmas

synger julen inn 16. Desember i Ibsenhuset i Skien.  Paul Potts har på denne juleturneen tatt med seg et stort talent som gjestesolist; nemlig Kristine Bonde. Disse to pluss en pianist vil gi deg en uforglemmelig julekonsert av ypperste klasse.
Hjemmeside
Facebook
 

Sissels Jul

Sammen med Placido Domingo og José Carreras ble Sissel invitert til å opptre under den aller første julekonserten i Moskva etter Sovjetunionens fall. Og jul har det blitt mye av for Sissel, både som plate – og konsertartist. Over 1 million har sett julekonsertene hennes bare i Norden, en rekord det blir vanskelig å slå. Bli med du også 8. Desember i Oslo Spektrum!
Hjemmeside
Facebook

 

Den Russiske Nationalballet Moskva: Svanesjøen

kommer til Fredrikstad 26. Januar 2019, og er blant verdens absolutt mest populære balletter. Den russiske nasjonalballetten fra Moskva står bak denne oppsetningen, som har turnert med stor suksess. Kompaniet ble etablert av Sergei Radchenkow, solist I Bolshoi-balletten og i mange år fast dansepartner med den berømta prima ballerina Maja Plizzezkaja.
Hjemmeside
Facebook

 

World Cup på skøyter

Kommer til Vikingskipet 1-3. Februar 2019. Ta med dere venner og familie til en iskald men varm helg hvor det vil bli gått styggfort på skøyter i vårt ikoniske Vikingskip.
Hjemmeside
Facebook

 

FAT VIKING 2019

er et fatbike vinter ultra utholdenhets event med tre distanser å velge imellom: 30km, 100km og 150km. Den siste er i tillegg et kvalifiseringsritt for Iditarod Trail Invitational. Ryttere fra 16 år og oppover er velkomne til å delta. Du må ha god kondis og GPS kunnskaper (rittet er GPS basert), og du må være forberedt på barske forhold i vinteren på høyfjellet. Det hele skjer på Geilo 26. Januar 2019.
Hjemmeside
Facebook

 

Sørlandet

JUL I DEN HVITE BY RISØR

Velkommen til å nyte Jul i den hvite by i vakre Risør! I hele desember måned vil vi invitere deg og dine til en hyggelig julestemt by, med hyggelige julegater, konserter og arrangementer for store og små. I desember forvandler vi sommeridyllen i Risør til en av landets vakreste og koseligste julebyer.
Hjemmeside
Facebook

 

MGP JR. JULETURNE TIL KILDEN

For mange har MGPjr julekonsert blitt en fast tradisjon for hele familien. En konsert med de kjente julesangene, kombinert med finalistene sine egne sanger fra MGPjr, toppet med de forskjellige fellessangene vi kjenner fra TV-finalene.
Hjemmeside
Facebook

 

RIKSTEATRET I GRIMSTAD: ROALD DAHL - GEORGS MAGISKE MEDISIN

Når Riksteatret tar Georgs magiske medisin til scenen, engasjerer vi regissør og dramatiker Morten Joachim, som også satte opp Doktor Proktors prompepulver. Han lover en forestilling med mye musikk og magi, som involverer barna og tar ungers fantasi på alvor. Med Georgs magiske medisin skal han sette alt på hodet og slå seg løs på barnas vegne – helt og fullt i Roald Dahls ånd.
Hjemmeside
Facebook

 

HAKKEBAKKESKOGEN

Arendal Kulturhus er stolte over å samarbeide med Fredrik Schulze-Krogh – som ikke bare er regissør for stykket, men som også har rollen som Mikkel Rev – om denne populære familieforestillingen.
Hjemmeside
Facebook

 

Vestlandet

Mariah Carey julekonsert

Mariah Carey er den bestselgende kvinnelige artisten gjennom tidene, med mer enn 200 millioner solgte album og 18 Billboard Hot 100 førsteplasser, som er mer en noen annen soloartist. Superstjernen har blitt en del av julen takket være hennes tidløse nummer 1 klassiker «All I Want For Christmas Is You." Det hele skjer i Sørmarka Arena i Stavanger 1. Desember!
Hjemmeside
Facebook

 

Oslo Gospel Choir

jubilerer, og gjennom 2018 markerer gospelkoret 30 år som turnerende artist. Siden 1988 har koret holdt tusenvis av konserter i inn –og utland, og på nittitallet var koret Norges mestselgende artist med over 1,5 millioner solgte CD`er. Bli med du også i Stavanger Konserthus lørdag 15. Desember.
Hjemmeside
Facebook

 

Morten Abel

Norges ukronede popkonge slapp det nye albumet "Evig din" i begynnelsen av 2018, og konserten på Ole Bull Scene i den forbindelse var utsolgt lenge i forveien. 7. Desember rundes releaseturnéen av med en siste helg i Bergen og Stavanger! Med splitter nye låter og en rekke udødelige hits kommer Morten Abel til Bergen og USF Verftet i desember, og som alltid kan man forvente allsang og fest når Abel tar med seg bandet og sitt fantastiske låtunivers på veien.
Hjemmeside
Facebook

 

Dark Side of the Wall - jubileumsshow

Dark Side of the Wall - Norges beste Pink Floyd-tribute!
Når vi skriver 2019 er det 40 år siden det legendariske albumet "The Wall" ble utgitt, og en slik begivenhet kan ikke forbigås i stillhet. Lørdag 2. februar feirer Dark Side of the Wall sitt eget 20-års jubileum med sitt største og feteste show hittil, med en fullspekket gjesteliste og et forrykende sceneshow. Det er bare å kjenne sin besøkelsestid!
Hjemmeside
Facebook

 

COUNTRY FEST

“ENDELIG…En ekte countryfest med noen av de hotteste banda kommer til Scandic Maritim Hall. Gunslingers og Staysmann & Lazz inntar Scandic Maritim Hall 23. februar 2019.
Selvsagt kan du toppe heile driten med en ekte countrybuffet, overnatting på sånn hotellrom og en forrykende fest med «godt stekt pizza» & «viagra, biff og bearnaissaus»“
Hjemmeside
Facebook

 

 

Trøndelag

Femundløpet 2019

Femundløpet er et langdistanse sledehundløp som går av stabelen hver vinter. Hundespannene starter i bergstaden Røros og kjører gjennom syv kommuner og det spektakulære landskapet i Trøndelag og Hedmark, før de returnerer til målgang i Røros. Bli med som deltaker eller tilskuer i dette fantastiske arrangementet
Hjemmeside
FacebookNord Norge

Tromsø Internasjonale Film Festival

Tromsø Internasjonale Filmfestival arrangeres for 29. gang, 14.-20. januar 2019
TIFF er både en populær publikumsfestival, samt et viktig møtested for norsk og internasjonal filmbransje. TIFF arrangeres hvert år mot slutten av mørketida i Tromsø, dette gir unike muligheter for å vise film ute, også på ettermiddagen. TIFF viser film ute på torget i hjertet av Tromsø sentrum.
Hjemmeside
Facebook

 

Polarjazz

Siden 1998 er verdens nordligste jazzfestival blitt arrangert i Longyearbyen på Svalbard.
Dette er en helt unik musikkfestival som innbyggerne, tilreisende publikum og ikke minst artister setter stor pris på – og stadig vender tilbake til.
Hjemmeside
Facebook

 

Nordlysfestivalen

Nordlysfestivalen har siden sin oppstart i 1988, utviklet seg fra en liten klassisk musikkfestival, til en stor tidagers musikkfest. Gjennom "Music in the Arctic» har Nordlysfestivalen beholdt kjernen av det klassiske og kunstmusikk, men presenterer i dag en stor bredde av musikalske uttrykk. Fra verdensstjerner til lokale talenter, fra etablerte artister til kommende stjerner, alle finner du her.
Hjemmeside
Facebook

 

Bodø Jazz Open 2019

Bodø hadde i 1921 en av landets aller første jazzgrupper: Bodø Jazz Band. Etableringen av Bodø Jazz Open (BJO) i 2011 markerte dermed et solid 90-års jubileum for rytmisk musikk og jazz i Bodø. Ble med på en livlig fest i nord på nyåret!
Hjemmeside
Facebook

 

 

Europa

The City Ski Championships

31. Januar - 3. Februar 2019 blir skistedet Courmayeur forvandlet til et festområde med mye moro både for barn og vokse, mest for voksne. Liker du å stå på ski, og har et konkurranseinstinkt er dette stedet å være. Flere kjente fjes blir også å se, og du kan også bli med konferanser med finans som tema.
Hjemmeside
Facebook

 

ALTITUDE COMEDY FESTIVAL

Er du glad i stand up? Er du glad i å stå på ski? Hvorfor ikke kombinere de to å bli med på denne gobiten i vinter! Stand up show og skikjøring kunne ikke vært bedre representert enn dette arrangementet. Følg med for mer informasjon.
Hjemmeside
Facebook

 

Happy New Year’s dive!

Bli med til Scheveningen utenfor The Hague i Nederland for et bad du sent vil glemme! Hvert år 1. Januar hiver titusener av folk seg i sjøen for et nyttårsbad du aldri har vært med om før, og “alle” har på seg en oransje lue. Noe som kan krysses av i boka! Moro for store og små!
Hjemmeside
Facebook

 

Vinterjazz 2019

En jazzfestival som har eksistert siden 2011. 3 uker med herlig jazz og likesinnede mennesker med kjærlighet for musikken. København er stedet og kan oppleves i starten av Februar. Over 600 konserter vil gå av stabelen, så her vil det være nok av melodier og instrumenter du kan kose deg med.
Hjemmeside
Facebook

 

Carnevale di Venezia

Er det ett karneval du burde få med deg, er det nettopp Carnevale di Venezia. I utsøkte omgivelser blir denne kanalbyen forvandlet til et spetakkel uten like, med Ball, Teaterstykker og ikke minst kostymer i alle farger og fasonger.
Hjemmeside
Facebook

 

Amsterdam Light Festival

Fra 29. November til 20. Januar 2019 blir Amsterdam opplyst av eksperter fra hele verden. Noe nytt hvert år, men selve opplevelsen er den samme; Fantastisk! Rundt 1800 artister fra over 90 land vil sette opp sine underverker for deg å nyte, en opplevelse du sent vil glemme.
Hjemmeside
Facebook

 

Ice Magic Hasselt

Hasselt i Belgia byr på fantastiske skulpturer av is, og ikke minst koselige og innbydende omgivelser som får deg i julestemning garantert.
Passer perfekt for store og små.
Hjemmeside
Facebook

 

 

Verden

Nyttårsfeiring i Kina

5. Februar vil feiringen gå av stabelen, og i 2019 er deg grisen som er i fokus. 15 dager med elleville fester og fantastisk fyrverkeri vil gi deg en opplevelse uten like. Beijing er en by du kan være sikker på har mye moro for store og små. “xin nian kuai le” betyr godt nyttår!
Mer informasjon

 

Thaipusam

En Hindu festival hvor du vil se noe du ikke har opplevd før ganske sikkert. India, Malaysia, Sri Lanka er noen av stedene som er rekommandert, mens Batu grottene i Malaysia er det stedet hvor statuen av Lord Murugan befinner seg. Folk over hele verden kommer hit for å oppleve og ta del i festivitetene. Bli med du også for en opplevelse du sent vil glemme.
Mer informasjon

 

Kongen av Thailand sin bursdag

5. December vil Thailand feire sin avdøde konge  Bhumibol Adulyadej. Denne datoen betraktes også som farsdag og Nasjonaldag i Thailand. Skal du oppleve Thailandsk kultur og få med deg en opplevelse for livet, er dette absolutt noe å få med seg!
Mer informasjon