Begivenheter denne høsten

Høsten er en årstid hvor mørket senker seg og varmen drar sydover. Det er starten på en lang og mørk tid for oss Nordmenn, men det skal ikke være nok til at du skal henge med hodet. Ikke gå nedover en gate hvor skiltet sier “Her skjer det ingenting” men bli heller med Norgesbonus på en rekke begivenheter og eventyr når vi tar opp forskjellige begivenheter og annet moro du kan kose deg med denne høsten. Jeg vil fokusere på Norge, men vil også trekke med noen begivenheter fra resten av Europa og resten av verden. Spenn fast setebeltet og heng deg på Norgesbonus i det vi utforsker hva som skjer i høst.

 

Norge

 

Østlandet

Matstreif

arrangeres hvert år og i år er det den 13. gangen dette mat-arrangementet går av stabelen. 7 - 8. September er datoene og stedet er Rådhusplassen i Oslo. Fra klokken ti om morgenen til syv om kvelden kan du kose deg med smaker fra hele landet, ikke bare maten kan nytes men også rundt 250-tusen andre matglade personer du kan dele smakene med.
Hjemmeside
Facebook

 

Oslo World

er en av Europas ledende musikkfestivaler. I seks dager fra 30. Oktober - 4. November kan du kose deg med over 300 artister fra hele verden på 26 ulike scener i hele Oslo.
Hjemmeside
Facebook

 

Mot I Brøstet

sin skaper Tore Ryen og hovedrolleinnhaver Nils Vogt skal 7. September gi deg en underholdende forestilling i Brygga Kultursal i Halden i år. Dette blir et slags stand-up show som oppsummerer Norges største komedie-suksess på fjernsynet. Klipp og kommentarer vil garantert få publikum i et lattermildt humør.
Hjemmeside
Facebook

 

Monster Jam

er en av de største motor showene som har satt sine hjul på Norsk jord. Her blir det monster truck ekstravaganza uten like i Telenor arena i Akershus. Ekstremt er ordet, og dette er en opplevelse du sent vil glemme. Det hele vil foregå 20. - 21. Oktober i år.
Hjemmeside
FacebookSørlandet

Strongmanrun

går av stabelen 22. September i år, og her er det ingen plass for de late! En av verdens mest ettertraktede hinderløpsarrangør kommer til Kristiansand! De skal lage Norges mest sosiale og morsomme hinderløp, med forfest, hovedfest og afterparty.
Hjemmeside
Facebook

 

Risør Festuke

er noe alle i området må få med seg. Arrangementet foregår fra 22. September - 7. Oktober og har aktiviteter for store og små. Med Risørs vakre historiske sentrum som ramme og arena ønsker de alle velkommen til Risør, den hvite by ved Skagerrak.
Hjemmeside
Facebook

 

Nordsjøfestivalen

i Farsund er en internasjonal musikkfestival som retter fokus mot tradisjonsmusikken som finnes i landene rundt Nordsjøen, dens utveksling og utvikling. Fra 30. August - 2. September.
Hjemmeside
Facebook

 

Dragefestivalen

i Kristiansand er noe du absolutt må få med deg. Fra 8. September - 9. September kan du oppleve fantastiske drager i alle former og størrelser.
Hjemmeside
FacebookVestlandet

Bergen Matfestival

er Norges største lokalmatfestival, og lokker hvert år tusenvis av Bergensere og tilreisende til historiske Bergenhus Festning. 31. August - 2. September skal lokalmatprodusenter og kokker jobbe sammen for å gi deg Vestlandets beste smaksopplevelser. Ekte mat gir ekte glede – ta turen til Koengen!
Hjemmeside
Facebook

 

Vegan Weekend i Sandnes

er perfekt om en er veganer, vegetarianer eller bare ønsker tips til kjøttfri mandag, er denne messen perfekt å besøke. Den har til formål å inspirere de som ønsker å ha kjøttfrie måltider ved å vise hvor enkelt det er å bytte ut animalske matvarer med plantebaserte. 31. August - 2. September kan en gå på gratis kokkekurs, spise plantebasert mat hele helgen, høre på foredrag og besøke utstillere på deres stands.
Hjemmeside
Facebook

 

Hats off to Led Zeppelin

inntar vestlandet den 22. September. Her blir det gjenlevelse med alle de kjente slagerne, og en musikalsk opplevelse du sent vil glemme! Stedet er Brattvåg som ligger ca midt mellom Ålesund og Molde. Ta turen!
Hjemmeside
Facebook

 

Bergen Ølfestival

får man oppleve en blomstrende ølkultur med en herlig miks av tradisjon og innovasjon på stemningsfulle Bergenhus Festning. Få opp øl-kunnskapen, og lær om produksjon og historie på de faglige arrangementene og av de kunnskapsrike bryggemesterne. Det hele skjer 31. August - 1. September.
Hjemmeside
Facebook

 

Nuart Festivalen

i Stavanger har kunstverk som stammer fra situasjonisme, graffiti, post-graffiti, muralisme, tegneseriekultur, sjablongkunst og aktivisme. Dette er en spennende og populær kunstgren og denne festivalen har fått stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt. Årets festival finner sted 6. til 9. September.
Hjemmeside
Facebook

 


Trønderlag

Blues in Hell

er en av Norges mest magiske festivaler og også i 2018 vil konsertene fortsette inne i Scandic Hell hotellet som ligger rett ved Trondheim Lufthavn, Værnes i Stjørdal. Hotellet vil bli fylt med blå musikk fra 4 scener Fredag kveld 31.8 og hele Lørdag 1.9 Opplev «Magic Scandic Market», bluesartister i verdensklasse mens du koser deg med musikkelskere fra hele Europa. Hotellet er kjent for førsteklasses mat og drikke.
Hjemmeside
Facebook

 

Ørland Bluesfestival

arrangeres for 19. gang 20. September. Tradisjonene beholdes med kirkekonsert på torsdag, Jam på lørdag, samt fredag - og lørdagskonserter. Her blir det mye god musikk!
Hjemmeside
Facebook

 

Nord Norge

Henningsvær Øl og Musikkfestival

går av stabelen 7-8 September. Kjempebra arrangement, god stemning og mye god øl! Bra og spennende konsept!
Hjemmeside
Facebook

 

Nordkapp Filmfestival

arrangeres for 15. gang 13-16 September, og for barna 7-9 September. Nordkapp Filmfestival er en liten og intim publikumsfestival med beliggenhet i Honningsvåg. Dette er et viktig møtested for den nord norske filmbransjen.
Hjemmeside
Facebook

 

SMAK Tromsø Matfestival

er matfestivalen for og i Nord-Norge, den arrangeres midt i matfatet Tromsø 19-22 September. Tromsø er Norges nest største fiskevær, vertskap for prisbelønte produsenter av matvarer, dyrkede produkter av svært høy kvalitet, gode restauranter og matutdanning til å være stolt av.
Hjemmeside
Facebook

 

Sortland Jazzfestival

arrangeres for 30. gang fra 20-23 September. Festivalen satset sterkt på arrangementer for barn og unge. Festivalen tar et klart kulturelt ansvar i deres region for å gi innbyggerne kunstneriske opplevelser av topp klasse. Sortland jazzfestival er av Sortland kommune vektlagt som et av kommunens viktigste kulturelle arrangement, og festivalen spiller en stor rolle i kulturlivet i regionen Vesterålen.
Hjemmeside
FacebookEuropa

Les Festes de la Mercè

i Barcelona er Catalonia sin største gate festival med nesten 600 festiviteter spredt over 22-25 September. Parader, konserter, musikk og fyrverkerier vil gjøre dette til en storslått festival du sent vil glemme.
Hjemmeside
Facebook

 

Nuit Blanche

eller Hvit Natt på Norsk, er en dag da alle museer, kinoer, svømmebasseng og andre underholdning og kulturelle bygninger og institutter har sine dører åpne for folket. Gratis inngang samt parader og konserter forvandler Paris 6. Oktober til en by i full sving!
Hjemmeside
Facebook

 

Amsterdam Dance Event

er den største dance festivalen i verden. Det hele skjer 18-22 Oktober og er et must for alle elektro/trance fanatikere der ute. Her skjer det like mye på dagen som da solen har gått ned!
Hjemmeside
Facebook

 

Galway International Oyster & Seafood festival

er verdens største av sitt slag, og her vil du kunne smake deg frem til herlige østers og andre fantastiske retter fra sjøen. Maskerader, sjømat, live musikk pluss mye annet for store og små. Ikke gå glipp av denne herligheten i Galway Irland 28-30 September!
Hjemmeside
Facebook

 

London Film Festival

har gått av stabelen hvert år siden 1956 i London, og har blitt et arrangement der filmstjerner over hele verden samles. 300 filmer fra 60 land, røde løpere pluss et helt glitterdryss med andre festiviteter. Det hele skjer 10-21. Oktober i London.
Hjemmeside
Facebook

 

Oktoberfest München

er stedet å være om du liker øl, ompa ompa og en hel container full av andre festiviteter med likesinnede folk fra hele verden. Kos deg med store glass av deilig øl i en hånd og en fersk saltkringle i den andre. 22. September - 7. Oktober er tiden og stedet er München!
Hjemmeside
Facebook

 

Salon du Chocolat

i Paris er en verdenskjent event hvor sjokolade er midtpunktet. 31. Oktober - 4. November kan du smake på den herlige søtsaken fra over 60 land, fra ren sjokolade til ekstravagante kreative måter å få i seg denne gobiten. En sjokolade entusiast sin våte drøm!
Hjemmeside
Facebook

 

Poperinge Beer Festival

er Belgias største ølfestival, og det burde være nok for en øl entusiast! 28. og 29. Oktober er tidspunktet for denne gobiten.
Hjemmeside
Facebook

 

Festival of Lights

i Berlin 5-14 Oktober vil bli et syn uten like for dem som reiser ned i år. Lys i alle former og fasonger vil dekke Berlin i herlige farger, og det vil være mange andre aktiviteter for store og små gjennom hele arrangementet.
Hjemmeside
Facebook

 

VegfestUK

er verdens største matfestival for veganere og vegetarianere verden over. London er stedet og tidspunktet er 27-28 Oktober. Er du av denne typen vil du garantert ikke gå glipp av dette arrangementet.
Hjemmeside
Facebook

 

Bubbles Fest

er et et flott arrangement for musikk, teater, stand-up elskere, og for de som liker gåturer med flott natur er også Bubbles Fest noe for deg. 17-23 September må du ta turen til Malta for å nyte denne begivenheten.
Hjemmeside
Facebook

 

Réderie of Amiens

er et av verdens største loppemarked! 1. Oktober kan du også oppleve dette fantastiske markedet som blir besøkt av nesten 100.000 besøkende hvert år.
Hjemmeside
Facebook

 

Verden

Albuquerque International Balloon Fiesta

er det største luftballong arrangementet i verden, og dette vil være den 47. gangen. Reis over dammen for å få med deg dette spektakulære showet fra 6-14 Oktober.
Hjemmeside
Facebook

 

Deepavali

er en av de viktigste hendelsene i religionen hinduisme. Fyrverkeri og festiviteter i bøtter og spann gjør dette til en begivenhet alle eventyrlystne personer bør få med seg i livet. India er et godt sted å starte, og datoen det hele starter er 5. November.
Hjemmeside
Facebook

 

Clockenflap

er Hong Kong sin største og eldste musikkfestival. 9-11 September er da det hele skjer, og du kan vente deg musikk, visuell og forestillingskunst og masse annet for både store og små.
Hjemmeside
Facebook

 

Día de los Muertos

eller “De dødes dag” er noe du absolutt bør oppleve. Dra til Mexico 31. Oktober - 2. November for å få med deg et spetakkel du sent vil glemme. Her er åndene snille og velkomne, i motsetning til de “slemme” du hører om i Halloween “allehelgensdag”.
Hjemmeside
Facebook

 

New Orleans

feirer 300 år i år og vil med dette være et perfekt sted for å oppleve en hel dynge full av festiviteter. Mardi Gras er over, men det er fortsatt fullspekket med arrangementer og festivaler du kan oppleve.
Hjemmeside
Facebook